Dennis Coppen

Dennis Coppen & The Smallband

 

The Smallband & Dennis Coppen

 

The Smallband is in maart 2011 in gesprek gegaan met de manager (www.mcent.nl) van Dennis Coppen. daar is uitgekomen dat The Smallband vanaf heden te boeken is met Dennis Coppen.

 

Ook heeft u de mogelijkheid om een heerlijk combo van The Smallband met 3 blazers te boeken en de mooie klanken van Dennis Coppen, voor de wat kleinere zalen, festivals. Kijk bij de kleine bezetting voor meer informatie.

 

Lekker crooners zoals Frank Sinatra, maar ook nummers Michael Buble, maar dan in een jasje van Dennis Coppen!

 

De concerten vinden plaats op jazz-festivals, evenementen, bedrijfsfeesten en theaters in binnen en buitenland.

In 2013 gaat de tour van start waar u hier de data gaat vinden ! Deze show heet “Back in Town” !

 

Dennis Coppen & The Smallband

 

Biografie van Dennis Coppen

Beïnvloed door de hedendaagse en toenmalige Crooner artiesten zet Dennis Coppen in eigen stijl muzikaal herkenbare shows neer. De warme timbre in zijn stem leent zich voor intieme maar ook uitbundige shows. De muziekstijlen maakt hij eigentijds en brengt ze op zo’n manier dat je voet wel moet meebewegen op de ritme’s van toen en nu.

Dennis is midden twintig maar heeft de stem met de bijzondere warmte en timbre van een ‘door de wol geverfde’ ervaren artiest. Zijn diepe stemgeluid doet denken aan de hedendaagse Jazzy artiesten als Norah Jones, Jamie Cullum en Michael Bublé, een artiest waar Dennis groot bewonderaar van is. Toch is Dennis géén kopie of look-a-like, hij zingt liedjes op zijn manier in een eigentijds arrangement. Hij pakt elke gast dan ook vakkundig in en neemt deze als het ware mee in de beleving van het lied.

Dennis is al jaren bezeten van muziek en het optreden voor een live-publiek. Thuis op de platenspeler werden vaak nummers van Frank Sinatra, Dean Martin, Sammy Davis jr en bijvoorbeeld Tony Bennett gedraaid en die muziek heeft, met succes, veel invloed gehad op deze jonge artiest. Hij begon samen met zijn muzikale moeder in een koor en daar werd al snel ontdekt dat Dennis de kwaliteiten heeft om als solo artiest op te treden. Dat was het moment dat hij zich is gaan richten op het vermaken van het publiek.

 

Tot Dennis zijn vaste opdrachtgevers hoort onder meer het Sea Bottom Jazz Festival, dit jaar (2010) werd hij live begeleid door de big band onder leiding van Cor Bakker (bekend van Paul de Leeuw). Na afloop van dit theater optreden liet Cor Bakker weten onder de indruk te zijn van Dennis als artiest en heeft hij aangegeven wellicht meer plannen te hebben met Dennis. Omroep Max programmeert over het algemeen bekende namen maar na het ontvangen van een promotie video werd Dennis als opkomend talent uitgenodigd live op te treden in het programma Max & Martine. Dennis blijft hier nuchter onder, ‘het is mooi een grotere carrière te krijgen maar op dit moment wil ik gewoon doen wat ik het leukste vind: zingen voor een live publiek en ik hoop dat ik datzelfde publiek in beweging kan krijgen, muzikaal en emotioneel zodat ze met een goed gevoel weer naar huis gaan, dan is mijn avond al meer dan geslaagd. En de toekomst, die laat ik nu nog even op me af komen’.